Sot

nov2016-sot

Heter egentligen Cefeus Xandra II.

Född 2013-01-15

HD B

MH m godkänt skott

Uppflyttad ur apellspår

Började sitt liv som fodertik, men kom hem till Pia igen efter något år. Sot har haft en kull, och ska inte ha fler. Och så råkade det bara kännas så rätt att just Sot skulle flytta hit. Så jag och Pia kom överens på ett enda telefonsamtal och de första dagarna i november hämtade vi hit henne. Då körde jag och Janne på en roadtrip till Hudiksvall, tog in på hotell och myste ett par dagar.

Sot är nu kastrerad och verkar stortrivas i sin nya flock. Dessutom verkar hon fått speciellt förhållande till husse och slänger sig allt som oftast i hans knä, famn eller säng – vad som är närmast. Nash pussar hon på dagligen, till hans förtret – och Binks älskar hon att retas med. Han svarar med att jaga henne 18 varv i trädgården, och det var ju precis det hon ville…haha!

Personspår har hon stort intresse för, tyvärr något mindre intresse för apporterna. Även dessa har vi lyckats få till markeringar på, och Sot har nyss blivit uppflyttad ur apellklassen. Lydnaden kändes inte klar, utan väldigt osäker och vinglig – så vi har en hel del kvar innan vi kan fortsätta i lägreklass.

I agility har hon fått hindersug, tunnelsug, klättersug – och slalomsug. Så nu går vi kurs för att matte ska hinna med, och våga skicka&sticka. Ett par blåbärsstarter är genomförda, och det gäller att hålla tungan rätt i mun på matte – eftersom Sot har så himla kul så benen går i 190… jaja, en officiell debut ska vi väl klara av snart!

Annonser