Sot

nov2016-sot

Heter egentligen Cefeus Xandra II.

Född 2013-01-15

HD B

MH m godkänt skott

Började sitt liv som fodertik, men kom hem till Pia igen efter något år. Sot har haft en kull, och ska inte ha fler. Och så råkade det bara kännas så rätt att just Sot skulle flytta hit. Så jag och Pia kom överens på ett enda telefonsamtal och de första dagarna i november hämtade vi hit henne. Då körde jag och Janne på en roadtrip till Hudiksvall, tog in på hotell och myste ett par dagar.

Sot är nu kastrerad och verkar stortrivas i sin nya flock. Dessutom verkar hon fått speciellt förhållande till husse och slänger sig allt som oftast i hans knä, famn eller säng – vad som är närmast. Nash pussar hon på dagligen, till hans förtret – och Binks älskar hon att retas med. Han svarar med att jaga henne 18 varv i trädgården, och det var ju precis det hon ville…haha!

Personspår är påbörjat, och hon verkar ha stort spårintresse, där hon får möjlighet att få jobba självständigt. Den mentala orken blir allt bättre, och hon kan bibehålla koncentrationen iaf sisådär 5-600m. Mao så börjar hon bli klar för apellstart – men sedan är det den där detaljen med lydnadsmomenten…hihi, jaha de blir klara när de blir. Duktig är den söta sessan iallafall!

I agility har hon farit igenom några tunnlar, över hopphinder och över både balans&Aet. Också här går det fortfortfort…och det blir till att lära in avståndshandling de luxe, om vi ska kunna starta…

Annonser