Sot

nov2016-sot

Heter egentligen Cefeus Xandra II.

Född 2013-01-15

HD B

MH m godkänt skott

Uppflyttad ur apellspår

Började sitt liv som fodertik, men kom hem till Pia igen efter något år. Sot har haft en kull, och ska inte ha fler. Och så råkade det bara kännas så rätt att just Sot skulle flytta hit. Så jag och Pia kom överens på ett enda telefonsamtal och de första dagarna i november 2016 hämtade vi hit henne. Då körde jag och Janne på en roadtrip till Hudiksvall, tog in på hotell och myste ett par dagar.

Sot är nu kastrerad och verkar stortrivas i sin nya flock. Dessutom verkar hon fått speciellt förhållande till husse och slänger sig allt som oftast i hans knä, famn eller säng – vad som är närmast. Nash pussar hon på dagligen, till hans förtret – och Binks älskar hon att retas med. Han svarar med att jaga henne 18 varv i trädgården, och det var ju precis det hon ville…haha!

Personspår har hon stort intresse för, tyvärr något mindre intresse för apporterna. Även dessa har vi lyckats få till markeringar på, och Sot har nyss blivit uppflyttad ur apellklassen. Lydnaden kändes inte klar, utan väldigt osäker och vinglig – så vi har en hel del kvar innan vi kan fortsätta i lägreklass.

I agility har hon fått hindersug, tunnelsug, klättersug – och slalomsug. Officiell debut i ag1 är genomförd – med diskningar som resultat på pappret. Men de resultat som räknas för mig – så presterade hon väldigt fint i alla 3 loppen. Lyssnade fint – så länge jag inte var för långt bakom för då ansåg hon att hon behövde ta egna beslut. En sträcka med hopphinder bjöd på att göra blindbyten hela vägen, så vi provade och det var nära att det hade funkat. Sista hann jag inte riktigt och då blev det bakombyte, och vips en liten tunnel för mycket. Sot har så himla kul så benen går i 190 – oavsett om det är slalom, tunnlar el balansen. Det ska bli mycket intressant att se hur långt vi två kan komma!

Annonser