Sot

20190118_145613.jpg

Heter egentligen Cefeus Xandra II.

Född 2013-01-15

HD B

MH m godkänt skott

Uppflyttad ur apellspår

Började sitt liv som fodertik, men kom hem till Pia igen efter något år. Sot har haft en kull, och ska inte ha fler. Och så råkade det bara kännas så rätt att just Sot skulle flytta hit. Så jag och Pia kom överens på ett enda telefonsamtal och de första dagarna i november 2016 hämtade vi hit henne. Då körde jag och Janne på en roadtrip till Hudiksvall, tog in på hotell och myste ett par dagar.

Sot är nu kastrerad och verkar stortrivas i sin nya flock. Dessutom verkar hon fått speciellt förhållande till husse och slänger sig allt som oftast i hans knä, famn eller säng – vad som är närmast. Nash pussar hon på dagligen, till hans förtret – och Binks älskar hon att retas med. Han svarar med att jaga henne 18 varv i trädgården, och det var ju precis det hon ville…haha!

Personspår har hon stort intresse för, tyvärr något mindre intresse för apporterna. Även dessa har vi lyckats få till markeringar på, och Sot har blivit uppflyttad ur apellklassen. Lydnaden kändes inte så rolig, hon blev mycket låg och ville mest därifrån. Dessutom skottberörd .. så vidare tävlande i spår får vi avvakta med. Spåra på hobbynivå gör vi såklart!

Det är i agilityn som Sot verkligen kommer till sin rätt. Hon älskar att få ta sig an en bana, vrålar ut sin glädje och ger allt för att lyckas göra rätt, trots att hon håller konstant maxfart. De gånger som vi lyckas på samma gång och samma bana – ja då är vi svårslagna! Roligt som tusan, och jag lär mig massor! Det ska bli mycket intressant att se hur långt vi två kan komma! I nuläget så kämpar vi med klurigheterna i klass 2 och har mot alla odds lyckats ta en agilitypinne där!

Annonser