Spår och lydnad

Regnet höll sig borta under dagen, även om det droppade ett par stänk här och där ibland. Träning ute på Järavallen har det blivit, och riktigt bra sådan.

Nash fick 250m av Linda – rakt över parkeringen, in i risig skog, tillbaka precis bredvid stigen – där matte dessutom gått när hon lagt annat spår. 2 korsande spår, som var lite knepiga alltså – och första tog lite tid att fundera färdigt på. Det andra gick enklare, efter en snabb kontroll. Och tydliga markeringar på båda pinnarna – lille fluff är så duktig spårare!

Sot fick ett mingelspår ihop m Kuling. Först en sträcka paralell, och sedan ett kors, och sedan en paralell till. Den första valde jag att låta Sot ta först, det var inte så märkvärdigt. Innan korset så väntade vi in Kuling så att han fick passera, och då undrade Sot en del vad han gjorde där. Men det var INGET jämfört med hennes min av stora utropstecken – när Kuling spårade 3m vänster om henne, i andra parallellen. HAHAHA! Hon hade stora bekymmer med ATT DET GÅR FOLK I HENNES SPÅR! Det gick definitivt inte att koncentrera sig iaf – men när vi så småningom kom förbi parallellen, ja då j-vlar knep hon fast nosen i SITT spår och missade inte ett fotsteg! Slutpinnen efter ca 100m markerades överväldigande tydligt – och med viss ägandemin! ❤

Binks fick spårupptag i högt gräs, vilket är svårt enligt honom, eftersom matte också envisas med att han ska gå rakt ut oavsett terräng. Idag blev det direktmarkering på spåret, en snygg koll bakåt ett par steg – och sedan tydligt ryck i framspår. Duktig ponk! Därefter följde ca 800m spår i högt gräs, med både spetsvinkel och lite underfundigheter. Binks missade en pinne någonstans i början, men resten gick riktigt, riktigt bra.

Efter spåret blev det lydnad för Sot och Binks på klubben, och idag började jag gå bakom planket ett par sekunder m Sot. Såg ut att fungera fint! Hennes kryp framskrider så sakteliga, och skallet bjuder hon villigt under uppvärmningen.

Binks fick jobba med framåtsändandet och metallapporten. Kändes bra båda två! Mitt hjärta! Han är så duktig!

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Spår och lydnad

 1. Erika skriver:

  Grattis igen till Sots uppflyttning!

  Parallellspår är kul. Och svårt 🙂 . Körde det ibland med Selma. Bojan har inte kommit så långt än., men nu väntar ju lägre även för oss så nu jädrar ska vi fortsätta jobba spår som är så roligt.

  • pebblesse skriver:

   Första gången m Sot, och hon såg verkligen ut som ”WTF” – och matte fick ett stort flin i fejset och små horn i pannan… Gissa om hon ska få fler parallellspår… ?? hahahah
   Spårmässigt så börjar hon absolut närma sig lkl – men lydnaden måste vi jobba mer på. Hon har någon grej m tävlingssituationen – så det blir flera träningstävlingar i vår… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s