Små, små steg framåt!

I underbart vinterväder – lite snöflingor, ett par minusgrader och friskt – blev det Saxtorpsskogen idag. 3 spår och 2 uppletande blev det minsann, efter att alla 3 fått rusa av sig värsta energin på en runda i skogen, medans spåren låg till sig.

Nash fick sin första ögla i spåret – och den löste han genom att gå direkt ut när han kom till korset. Varför gå några omvägar, liksom… En naturpinne och en spårapport som han markerade på båda två.

Sot fick en massa stigövergångar, bl a över ett större stig-kors. Hon jobbar bra och vet vad hon ska göra. Kan bli lite distraherad ibland, men går allt snabbare tillbaka till fokus. Jag hade också snålat med snitslarna idag för henne, så hon fick istället ‘tala om’ var spåret gick. Väldigt duktig spårhund! Vi jobbade också på pinne-markeringarna – men det sitter långt inne, så där har vi att jobba med. Åh vad hon älskar att jobba, den hunden!

Binks fick 750m spår, med ett upptag på 30m djup. Upptaget tog han riktigt snyggt, såå nöjd med det! Spårintresset var högt och han verkade riktigt njuta av att få spåra. Jag hade som svårighet valt att lägga ut alldeles nyklippta naturpinnar, och ganska små sådana – och de var svåra! Måste absolut tränas mer!

Sedan blev det 5 grejer i uppletande för Binks, varav en riktigt nära stigen. Han var fokuserad och tog in de 4 första snabbt och enkelt. Det sista fick han jobba ett tag på, och ändå gick han inte ner i tempo eller intresse. Väldigt nöjd där också!

Sot visade idag att uppletande är något av det roligaste som finns! Hon ylade i bilen medans Binks körde sitt, och hon var lite väl övertaggad när jag väl släppte iväg henne. Letade fort och vitt och brett i hela rutan, och lite till. Första fleeceflätan låg nära stigen och helt utan retning, avsiktligen för att få henne att förstå. Den tog ett litet tag…haha! När hon hittade den, så tog hon upp direkt – och självbelönade med att springa runt med den. Släppte den ca 4m från mig. Fleecefläta nr 2 fick hon se när jag lade ut på ca 25m, men kunde ändå inte lokalisera den trots bra jobbande. Visade henne den i koppel, och skickade igen. Nu kom hon nästan hela vägen in direkt, ca 2m från mig. Belöning m kamplek, går inte att erbjuda gotte, då släpper hon allt. Fleecefläta nr 3 samma sak fast på fullt djup – svårt att hitta på synretning, men lätt efter att vi gått ut och vindat. Den här gången viftade jag med annan fläta, och nu vände hon rakt inåt så fort hon lyft. Stannade 2-3m innan stigen, och lekte med egen fläta, men släppte den och ville leka med mig istället! SKITBRA!!!!

Annonser
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s