Borsta, borsta, borsta…

..för det är någon liten pälsboll som FÄLLER just nu! Nashs päls faller ju liksom inte av, som på Gorm. Den snurrar bara ihop sig inuti pälsmassan och bildar en extra filttröja istället. Insåg detta när jag började borsta och det bara kom ur mer och mer underull! Just nu så är Nash därför mer släthårig, än sådär ullig som spetsar ska vara! 

Ändå så gick det ju lysande på inofficiell utställning idag! Trots att gräset var ovanligt studsigt, så lyckades Nash trava fint flera meter åt gången! BIR blev resultatet! 

Under helgen som gick så var vi på Tånga hed, på det årliga, underbara Pudelbrukslägret! Huvudperson där var förstås Binks som den pudel han är – och med den äran! Ökad fart i spåret var önskat, och ökad fart fick vi! Som bonus fick han prova på asfaltspår – och fast matte tyckte att det såg äckligt svårt ut, så spårade Bästa Pudeln mitt i spårkärnan, som om det var en baggis!

Gorm fick ett par spår, han oxå -och verkade vilja poängtera, att den där gule inte ska tro att han är nåt! För Gorm har alltid tyckt att stenrösen, de hoppar man mest över – och nu plötsligt gick det att spåra fint på dem!!

Även Nash fick några personspår, varav det sista var 200m långt, helt utan blod eller klöv, 2 vinklar och 3,5timmar gammalt! Pälsbollen plockade det spåret klanderfritt – och vid endast 10,5 månaders ålder! Alltså, vi underskattar våra hundars kapacitet – helt klart! Nu blir det till att börja lägga spår kvällen innan, och ta spåren på morgonen! 

Så impad av mina pälsklingar!

 

Annonser
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s