Tisdagsspår på Klåveröd!

Blöta är markerna uppe på Klåveröd, likaså mossan i granskogarna. Men det är ju bara perfekt för spårträning och det blev oxå en härlig dag, med fina spårarbeten av alla hundarna!

Alla mina tre, fick relativt korta spår – ca 300m vardera. 

Till Gorm gick jag själv ut ett zickzack-spår, med bara 40m mellan spetsvinklarna. Började med upptag som han tog klockrent (!) och på rätt håll (!!). Sedan tog han resten med, för honom, högst ovanlig noggrannhet! Nyttigt!

Jessica gick ett spår till Binks, inkl spårupptag – som Binks tog klockrent…på fel håll. Kan ju inte frångå vanorna… Suck! Men han gick ut m bra trav, och inget mesande, den här gången. När han själv vänt i upptaget, så visade han sedan upp ett intensivt spårbeteende. De andra hängde inte riktigt med där ett tag! 🙂  duktig pudel!

Nash fick ett enkelt viltspår, men i ganska risig terräng – så det var dagens träning. Och det var inget problem, det var bara att runda jättegranen som låg mitt i spåret, och som spårläggaren (jag) varit ojuste nog, att gå rakt genom! Kvar att träna på inför ökl, är återgång, bloduppehåll i vinkel och dygnsgammalt spår. Tror vi börjar med att gå allt äldre spår, och siktar på att testa ökl i höst! 

Nu är det städning av toaletter och kök, samt dammsugning. Sedan kloklippning, för det var ju hemskt vad de hörs på laminatgolvet nu! 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s