Gööötttt!

Vad är väl en dag i spårskogen – om inte helt underbar? 16grader varmt, strålande sol, drillande fåglar och knäppande träd! 

Varsitt spår till grabbarna grus. Blodspår till Nash, ute på kalhygge, ca 300m. Jessica hängde med och sa att han spårar i fint tempo och borde klara ett anlagsprov. Dock ville han inte greppa klöven, vilket hunden ska göra – så det får vi träna på. Men det tar sig! 

3 upptag åt vänster till Binks, där det sista gick vidare i ett spår, ca 400m långt. 1 tim gammalt och på samma knastertorra kalhygge som Nashs spår. Första upptaget gick trögt, andra mkt bättre och tredje var kanonfint. Lika utveckling som förra upptagsträningen, så jag funderar på ifall Binks är sån som behöver ett uppvärmnings-upptag före tävlingsspåret? Spåret därefter kan inte ha haft mkt vittring, men det löste Binks jättefint! 

Gorm fick ca 4-500m mattespår, bland smågranar och hallonsnår. Lite klurigheter som inte såg speciellt klurigt ut när han löste det. Gorm har utvecklats till en mkt duktig spårhund! 

Sedan körde vi till Söderåsens BK, där vi körde igenom en hund åt gången i bruksmomenten. Lysande snygga kryp av både Gorm och Binks, och hyfsade skall. Jobbade sedan en del med tungapporten (hanteln fr Rusta) med Binks och som han kämpar! Slutsumma m Binks är att vi har lite kvar på ink m stå, på tungapporten, på framåtsändandet – och lite bättre sitta stilla på Skall. Vi är definitivt på gång!

Nash fick känna på främmande hinder, vipp och balans. Inga tveksamheter där, han verkade mest tycka att det tog för lång tid innan han fick köra… Hehe…

Annonser
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s