Lite pysselträning idag

Ibland är det skönt att kunna ge en hund lite egen tid. Idag tog sönerna med sig Gorm och gick till centrum, vilket betydde att jag kunde gå med Binks enbart. Då passar man på att träna på promenaden, vilket är mycket enklare med bara en hund….

Vi började med slalomingångar på uppfarten, innan kopplet åkte på och vi började gå mot skogen. På våra raka gator så är det perfekt att träna framförgående, så det blev långa sträckor, där Binks gick ut bra och höll rak linje, i sträckt koppel. Jättebra!

I skogen så blir det löskopplat och med någon minusgrad och snö som ligger kvar, så kan man gå där och njuta. På vägen hem från skogen så bjöd Binks på spontant fotgående – så det får man ju belöna… fast inte förrän han kasat bak en liten anings. Sedan blev det tvärnit-halter ett par stycken, där han kastar ner baken – trots isgata.

Och allra sist, ett par utställningstrav m avslutande uppställning! Märktes att det var ett tag sedan, och att Binks behövde påminnas om vad som gäller! Nu är det snart dags för våra avslutande utställningar innan nerklippning – och lite träning är nog inte fel.

Nu får det bli TV.

Annonser
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Lite pysselträning idag

  1. Erika skriver:

    Eller så ska man ha två hundar som är väldigt lika, typ två retrievers som man passar på att apporteringsträna i skogen – då funkar träningspromenader som bäst. Minns hur mysigt det var med min gamla labradåra och Selmavalpen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s