Vildsvin i spåret

Dagen började fint m uppehåll och vindstilla, men framåt middagstid så kom det alltmer regn. Vi höll idag till utanför N Rörum, med blandad bokskog och granskog. När vi delat upp skogen till alla spår, så travade var och en iväg för att lägga spår. Då ljuder ett skarpt skott, och så hör jag jakthund på väg. Och sedan börjar det knaka i skogen, så jag stannar -och får se 3vildsvin i full kareta genom bokskogen. Rakt mot spårkompisens mark… Anser dock att min markbit verkar vara i vildaste laget, och väljer att lägga spår på en hörna lite på andra hållet istället….

Såklart är det Binks spår som blir korsat av vildsvinsspår, men så kan det ju vara på tävling också så det är bara bra träning. Ett fullt lkl spår var beställt, och det blev det också. Tom lite längre. Binks jobbade m hög fokus och bra noggrannhet, trots bitvis boksly  och klippor. Efter ca halva så verkade han trött, och slarvade en del, men kom igen och jobbade ut hela spåret. Tappade lite i fokus när spåret gick rakt genom tät granskog, jag gissar att det var vissa grisars nattlega….. Det var när vi kom ut ur det täta som han kopplade på sin fina spårnos igen. Jättenöjd med hans arbete!

Gorm fick ett ögle-spår ute på ett färskt kalhygge. Han jobbade rejält han också, fast han verkade tycka att spårläggaren vinglat lite väl mycket. Haha!

Annonser
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s