Blöt lydnad, och så eftermiddagsspår..

Igår, måndag, så körde jag och Malin till Svalöv för deras allmänna lydnadsträning. För Binks blev det en helt ny plan, och dessutom hade det regnat hela dagen, och det plaskade när man gick på den gräsplanen…
Mao så blev det inte bara rejäl miljöträning för Binks – till det, så upptäckte Binks hur otrevligt det är när kulorna blir blöta&kalla… och så måste man sitta ÄNDÅ!! Elaka matte!

Jag passade såklart på att träna platsliggning, och det fick han göra i hela 4 minuter – den fixade han jättefint!
Tandvisning, som jag HELT FÖRTRÄNGT att det inte bara ingår i lydn1 – det är dessutom obligatoriskt att hunden ska klara det momentet, så det fick vi oxå träna. Avslutade med en budföring på ca 50m till främmande person.
Innan dess, så en hel del ställande u marsch – bra moment när det är blött…

Den klubben har även en ag-bana uppställd ute, så vi mixade friskt mellan agility och lydnad. Funkar görbra…
Däcket gjorde han rätt alla gångerna, slalomen funkade bra, och platten tog han själv 2ggr utan att någon höll upp någonting. Kan kanske starta i klass 1 nästa år???

Gorm var såklart oxå med, och han fick köra lite agility han oxå – och tjo vad det var kul! Det går allt bättre att skicka honom till bortåt-liggande tunnelingångar, 16 pinnars slalom tog han korrekt 2 ggr i rad, och dessutom snabbt! Lite kontaktfält på A-et – och så in i tunnel därefter. Han kändes pigg, och hade bra driv.
Gorms lydnad bestod sedan av sändande i ruta – med och utan gotte på targetsticken. Bra!!
Och så fjärrdirigering på 20stegs avstånd – med störning bakom. Funkade bra – utom upp till ställande, så det fick vi göra om – på 3m avstånd. Då funkade det hver gang!

Idag, så drog jag med Janne till Klåveröd, och lade ett spår till Binks. Han fick ca1200m i varierande skog, med div klättring bland klippor osv – och det var KUL!! Han blir allt säkrare, och får (antagligen därför) allt bättre drag, och han VISAR mig verkligen vägen alltmer. Han tog spåret på knappa 20min, så det känns bra inför kommande lägrespår.
Nästa spår bör bli av annan spårläggare, ligga runt 800m i längd och minst 1-1½tim gammalt – och välsnitslat!

Medans spåret låg till sig, så blev det promenad i den vackra Klåverödsskogen – och både Gorm och Binks rusade omkring som lyckliga tosingar!!

Annonser
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s