Är det höst nu?

I tisdags fick Gorm och Binks varsitt spår – i högt, högt gräs…. Båda försvann, och bara svanstippen syntes… Svårt att spåra m nosen nära marken då – men kul var det!
Gorm var stensäker och öste på, och det lyste om honom så kul han hade!

Binks hade lite bekymmer med all störning – såsom rejält m vilt, och så tidvis bara 50m till E6an… Men jajamensan, han börjar nog få ihop sina grå pannceller, för det var bara att vänta någon sekund medans han glodde under lugg på mig, och så skuttade han tillbaka in i spåret och fortsatte. Provade tipset att sätta honom vid apporterna, och det såg ut som om det kan vara en god idé.

Igår kväll åkte jag till klubben för höstens första rejäla lydnadsträning. Det var länge sedan sist, och det kändes riktigt bra! Och roligt!
Gorm fick börja – och han jobbade glatt och friskt, i både inkallning och framåtsändande.
Sedan blev det platsliggning m skott – där det gick bättre än sist, men han slickar sig fortfarande om munnen, och reagerar på varje skott. Så.. det återstår mer träning innan det blir några tävlingar för honom. Tyvärr – för han är startklar högre-spåret annars. Jättekonstigt – han som varit så trygg i både skott och plats. Och inte har jag en aning varifrån det skulle komma.
Eller jo, det förståss – han blev kastrerad i november 2010 – och sedan dess så har han blivit mer osäker på andra hundar. Sedan i våras så var det en platsliggning, som han riktigt plågades av, och som jag avbröt. Det KAN ju vara så att det har blivit situationsbundet för honom…

Binks hade jag tänkt att fokusera på ställandet, hoppet och framförgåendet. Det blev ganska mycket av det oxå, med varierande framsteg. Sedan blev det någon inkallning, en platsliggning u/skott, budföring, stege och apportering m främmande apportbock… Tänk vad han kan, den där lille!

Idag har jag packat för årets sista träningsläger – Pudelklubbens Agilityläger i Växjö!! !^^!

Annonser
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s