Inte så bra att bli irriterad på domaren…

Så har Binks fått känna på ‘skarpt läge’ i brukset – och nja, det gick inte så speciellt bra.
Först spåret. Jag blev glad över att få skogsspår i apellen, inte ofta man får det i Skåne. Dock var det nog inte så mycket lättare för det – för det var knastertorr granskog och med sent startnr så hann det bli ännu torrare innan Binks fick gå. Vi kom iväg bra, han markerade första pinnen fint – men innan första vinkeln så fick han vind fr nästa pinne, och skulle nog gena eller nåt. Sedan tappade han bort sig och gick mest och gjorde annat. Han blev oxå ganska störd av domarna som gick med bakefter, och knakade när de trampade på grenar.

Sedan åkte vi till klubben där jag fick reda på att i apell så får man lov att fortsätta – även utan godkänt på specialen. Så jag tänkte – all träning är bra träning.

Vi började m budföring m en ovanligt passiv mottagare – som endast 2 av 8 hundar hittade ut till.
Eftersom det var Binks första gång, så stannar efter 20m och påvisar mottagaren – varvid ena domaren börjar vråla och skrika att sånt får man inte göra… Suck! Jag förklarar för honom att momentet börjar när hunden sitter i utgångsställning och kopplas loss… Han fortsätter vidhålla sin makt så jag gör som han säger – så Binks hittar såklart inte ut till mottagaren.
En medtävlare fick inte heller lov att springa in till mottagaren, när de skulle hälsa. Man ska GÅ, sa domaren.
Shit va man blir irriterad över folk som blir domare bara för att kunna spela macho och visa sin makt! Och att de inte kan reglerna!

Sedan kom gårdagens enda höjdpunkt – Binks låg blickstilla i 3 minuter och fick 10p på platsen. Trots att en malle gick upp… Jag får ju glädja mig åt det som finns att vara glad åt!!

Lydnadsprogrammet var sedan ingen hit. Jag var irriterad och hade svårt för att tycka att det var kul att gå där, och Binks hängde mest bakom, och var rejält störd av TL, som gastade stup i kvarten. Inkallningen var nog det enda som vi genomförde, på vår vanliga nivå – resten var mest blaha-blaha.
Så – tillbaka till ritbordet!

Vi var flera som tyckte att domaren inte borde vara domare, inkl någon av de mer erfarna domarna i lydnadsklasserna… Så jag kunde inte låta bli att klaga hos tävlingsansvarig, och menade att jag skulle vilja anmäla det. Han bad mig låta det vara, och så skulle han ta det m domaren istället. Samtidigt berättade han att samma domare konstant hela dagen, enbart klagat på TL och upplägget och markerna – på ett högst otrevligt sätt. Så ansv skulle ta upp mer än en sak, sa han.

För att avsluta på ett lite bättre sätt, så gick flera av oss in och gjorde en ny budföring m flera hundar – och sedär, nu funkade det!

Jaja, nu är det sommaruppehåll – och då ska vi slipa vidare på vår lydnad. Och så försöka igen till hösten!

Annonser
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Inte så bra att bli irriterad på domaren…

 1. Anna S skriver:

  Synd att tävlingspremiären blev så trist för er. Vi fick ju inte heller till något toppresultat på vårt appellspår, men till skillnad från er hade vi väldigt trevliga funktionärer och domare så det blev en fin tävlingsupplevelse. Nu får ni hitta på någonting riktigt skojigt tillsammans och radera ut den här upplevelsen! Binks måste ju bli hjärntvättad att tro att tävling är kul! :0)

 2. Linda skriver:

  Nej men äsch vilken trist premiär. Surt när det är tråkiga människor som förstör hela grejen för så många. 😦 Men ni är ju så duktiga så det är bara på det igen med lite roligare folk 😉 Vi tror på Binkis! 😀

 3. Birgit skriver:

  Lenge siden sist jeg var innom bloggen din, Gunilla. Uff, hvilken otur du og Mr Binks hadde på første sporstevnet deres. Det finns enkelte som aldri skulle ha blitt dommere, slik er det her i Norge også, dessverre. Det er litt vemodig å lese at Puh begynner å bli gammel og ikke orker så mye lengre.
  (Til våren er det en liten Australsk Kelpie hos meg også, hvis alt går etter planen. Norsk mor og svensk far…)
  Ønsker dere en riktig god sommer 🙂

  Hilsen Birgit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s