Gorm mår prima!

Jadå, han är pigg och halvgalen som vanligt igen… så det kommer att bli lite knepigt att bara koppelgå honom i en vecka till… Och inte är hans hud på magen van vid att bli rakad, så han är lite rosa på skinnet på ett par ställen… Såret ser fint ut och verkar läka fint. Precis längst bak i snittet, så är där en svart ‘prick’ – liten som en knappnålshuvud… Vet inte riktigt vad det är – kanske päls som håller på att växa ut?? El sårskorpa? Huden är iaf inte irriterad där, så jag låter det vara. Han får Metacam i några dagar mot infektion och som smärtlindring, men han ser inte ut att behöva det. Jag ger det iaf…

Puh börjar se ut som en vorsteh på nosen och så har han stooora monstertassar – så det får nog bli lite pälsvård ikväll.

Binks var med på sökträningen igår.
Vänster sida var lite kullig, men ganska lättsprungen. Där gick det kanonbra. Spikrakt ut och inga frågetecken någonstans.
Höger sida var lite knepigare. Dels risigare – och dels hade diket som gick tvärs genom rutan, relativt högt vattenstånd – så på varje skick så var Binks tvungen att hoppa över det diket. Vattenbredden ca 0,8-1m – men mellan de höga dikeskanterna var det säkert 2-2,5m – så innan han kom på att det inte var så svårt – så blev det mest terrängträning på den sidan. Dessutom så upptäckte vi att någon tvåbening hade gjort sin toalett därute oxå, och varenda hund hade bekymmer med både den markbiten, och med all annan viltdoft.
Mao så fick han med sig lite ny erfarenhet – och det är ju bra träning, det oxå.

På eftermiddagen så åt vi gåsmiddag på Marieholms Gästis – fräscht och gott, med trevlig personal. Två fädrar var med och blev firade, och det var uppskattat.

Igår kväll så passade jag på att träna på att sätta topknot på Binks – för andra gången… Och det blev lite bättre än förra gången, så det är bara att fortsätta träna!!

Annonser
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Gorm mår prima!

  1. Majsan skriver:

    Skönt att läsa att Gorm mår bra.

  2. Det är sutur du ser som en plupp. Låt det bara vara. Sitter det kvar när det gått 2 veckor så brukar inte jag kunna låta bli utan brukar pilla bort det om det inte sitter för hårt, brukar komma ut som en liten snörbit med den knuten längst ut. Tycker ofta att de trådarna som ska lösas upp av sig själv inte gör det så bra.

    • pebblesse skriver:

      Lina – jag frågade vet om suturerna, och sa att såna har jag plockat förut… då sa han att det inte behövs för Gorm är bara sydd på insidan, och har inga yttre stygn… Det syns heller inte några andra stygn alls – och den här pyttepricken syns och känns, men sitter annars rätt djupt. Fast det är klart – nånstans måste vet ju avsluta stygnen… hehe..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s