2/5 Sök i härlig vårsol

Så har jag, Gorm och Binks varit iväg till skogarna uppe vid Hässleholm. Sökgänget hade fått tag på fin blandskog och solen har värmt på hela dagen.

Gorms sök planerades som ren motivationshöjare – med minnesbilder och en grupp-figge som slut.
Det var knappt att Gorm hade tid att slurpa i sig lite vatten, så man får väl säga att övningen fungerade som jag hade tänkt! Skrattar
Grupp-slut-figgen blev en rejäl överraskning för honom – det har han inte fått förut. Dessutom var den en hitte-övning, och då blir allt mycket förvirrande för kelpiehjärnan! Han letade efter lösrulle och höll på att ta en snitsel som ena figgen hade fastsatt på sin väst – men de agerade och bjöd på gotte. Dessa åt han glatt, men han verkade inte riktigt förstå varför han inte skulle ha någon rulle….

Sedan hade jag tänkt att lägga spår till Binks, men då markerna inte var så lämpliga, så gjorde vi lite vindmarkeringar istället till honom.
Anita och Camilla var med och lekte figgar, och det var så himla fräckt att se honom gå ifrån att inte fatta ett jota – till att sticka direkt ut vid första doftmarkeringen! Shit, vilken näsa den hunden har!
TACK för hjälpen Anita och Camilla!

Igår var vi och tränade agility på Karlslund, och då fick Puh oxå vara med. Han fick ett par rundor på hela banan, och gjorde allt så snyggt. Tur att han inte har begripit att man får köra mer ifall man gör fel, och att det är slut-tränat när allt bara blir rätt!! Haha!
Puh är inte snabb, men han är säker så det räcker!
Gorm är desto snabbare, men inte lika säker i alla svängar … men det är definitivt på gång! Han jobbar på bra och vi börjar få bättre och bättre samförstånd i mina visningar! Kul när det börjar flyta!!
Binks var oxå med, men fick ENBART träna på att sitta i buren och VARA TYST! … vilket inte är det lättaste… suck…

Efter ag-träningen, så släppte vi lös mina tre pågar, ihop m Malins Soya – skånes vildaste/galnaste storpudeltik!!
Gorm och Soya öste ur sig en massa överskottsenergi, men oj vad tjurig Gorm blev när Soya inte bara var lika snabb, utan dessutom hade mage att nypas sådär retfullt! Jag har aldrig hört Gorm fräsa emot – mot en tik förut…
Soya försökte boxas lite m Puh oxå, men oj – han var ju lite barskare, så hon blev snabbt mildare mot honom!!
Lille Binks skulle såklart visa hur stor och stark han är, och han for minsann efter henne, han oxå. Så han åkte på en och annan vurpa, och försökte verkligen säga till på skarpen till Soya – men det fattade inte Soya. Eller så var hon inte så impad över hans små gaddar… haha!
Trots vurporna, så ville han ändå inte hålla sig undan, utan han fortsatte att sticka iväg efter Soya och ville leka MER!! Så det var nog rätt kul ändå!

Annonser
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s