9/5 Sök på Hovdala

Äntligen, sa Gorm – när jag tog ut honom för kisse-promis, innan själva träningen. För han visste exakt var vi var, och vad som var på gång!!
Visst fågelkvitter hördes därbak, när vi körde sista biten ut till sökrutan.

Han var oxå väldans laddad när det blev vår tur, men ändå inte överladdad. Han höll lagom god fart rakt igenom alla skicken, och orkade med bra – så lite har jag nog hunnit att få upp hans kondis ändå.
Planeringen var att fortsätta på inslagna taktiken – att han INTE ska få några figgar långt ut, utan istället så går en figge ut på kort avstånd, på samma sida som Gorm är ute på djupet. Så att han springer rakt på figgen när han själv (jag kallar inte) har valt att komma inåt.
Trots att det här var 3e gången som vi tränar likadant, så verkar Gorm inte förstå poängen m träningen, utan han drog glatt iväg 150m framåt i rutan – på förstaskicket, och efter att ha rundat hörnsnitseln!
Jag mitt dumma fä, trodde ju att han INTE skulle dra iväg så långt, med tanke på att vi hade MEDVIND längs stigen. Dvs han kunde omöjligt ha fått vind på ende utlagde figgen.

Detta får mig att fundera på om han öht förstått, att han ska vända inåt igen. Snarare verkar det som om han SKA HITTA figge – oavsett var den ligger!
För han hittar ju alla utlagda figgar – alltid. Han missar mycket sällan någon…

Mao så har jag missat någon viktig detalj i inlärningen – nämligen åter till matte-delen! Och då är det minsann bara att gå tillbaka till grundträningen, och börja om!!

Men som sagt – Gorm går konstant på fastrulle nu, och har inte rört den utan att ha hittat figge, på 3 träningar. Han går i jämn och bra galopp, och han verkar börja få tillbaka sin kondis. Och hittills idag så har han inte visat av någon stelhet el hälta – trots att det är rejäla backar i Hovdala.
Det är alltså mycket som känns bra – inte minst att känna att vi kan öht TRÄNA sök igen – och detaljen att han drar som en avlöning, får vi helt enkelt rätta till.
Vi pratade en del vid fikan, och det kom fram en bra fundering till hur vi ska prova nästa lördag. Går det som vi vill, så fortsätter vi i samma riktning.

Imorgon ska vi åka till Backen, för Jannes jobb bjuder till familjedag där.
 

Annonser
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s